ANKARA MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HAYVAN DENEYLERİ YEREL ETİK KURULU BAŞVURU KILAVUZU
Başvurularınızın gündeme alınıp değerlendirilebilmesi için başvuru kılavuzundaki adımları eksiksiz uygulamanızı tavsiye ederiz. Başvurunuzu hazırlarken karşılaşacağınız sorunlar ya da sormak istediklerinizi [email protected] adresine yazabilirsiniz.
Başvurularda izlenmesi gereken akış süreci aşağıdaki tabloda özet olarak belirtilmiştir

1- ÖN BAŞVURU AŞAMASI: Kurulumuzda yalnızca AMÜ-Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarı (DEHAY-LAB) bünyesinde yapılacak çalışmalar için onay verilebilmektedir. Bu yüzden projenin laboratuvar takvimine ve alt yapı imkanlarına uygunluğu etik kurul başvurusu yapılmadan önce onaylanmış olmalıdır. “DEHAY-LAB Uygunluk Onayı Başvuru Formu” indirilip doldurularak [email protected] adresine gönderilmeli ve çalışma için uygunluk alınmalıdır. Alınan onayın HADYEK başvurusuna eklenmesi gerekmektedir.
2- BAŞVURU HAZIRLIĞI: Başvuru için gerekli belgeler aşağıdaki linklerden indirilir ve eksiksiz bir şekilde doldurulur.
- HADYEK’e hitaben yazılmış dilekçe (dilekçe örneği için tıklayınız)
- Eksiksiz doldurulmuş HADYEK başvuru formu (Araştırma ya da Eğitim amaçlı)
- Taahhütname formu
- Deney hayvanlarında girişim uygulayacak araştırmacılara ait Deney Hayvanları Kullanım Sertifika suretleri
- Tüm araştırmacıların özgeçmişleri
- DEHAY-LAB uygunluk onayı yazısı (Laboratuvar sorumlusundan alınacaktır)
- Başvuru kontrol listesi
3- BAŞVURU AŞAMASI:
- Başvurular mesai saatleri içinde haftanın her günü yapılabilmekte olup belirlenen toplantı tarihinden on gün öncesine kadar tamamlanmış başvurular gündeme alınabilecektir. HADYEK, aylık toplantı sayısı ve takviminde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Yapılan değişiklikler ilgili internet sayfasından duyurulur.
- Başvurular HADYEK sekreterine ıslak imzalı olarak başvuru formlarının teslim edilmesiyle yapılır.
- Aynı zamanda [email protected] e-posta adresine elektronik olarak başvuru formları iletilir.
- Usulüne uygun olarak yapılan başvurulara AMÜ-HADYEK sekreteri tarafından başvuru tarih ve sayısı verilir ve toplantı gündemine alınması için raportör üyeye iletilir. Raportör başvuru ile ilgili incelemelerini, gerekli gördüklerinde araştırmacılarla da görüşerek toplantı gününe kadar tamamlar.
- Revizyon için yapılan başvurularda bu durum dilekçede mutlaka belirtilmeli, formlarda revizyona uğramış başvuru metinleri vurgulanmalıdır.